tisdag 29 juni 2010

Tumblr






Tumblr är en bloggplattform där användaren kan publicera olika typer av material såsom texter, bilder, filmer, länkar, chatt, citat och ljud till sin tumblelog. Användarna kan följa andra användare och se deras inlägg i sin panel. Användare kan "gilla" och återblogga inlägg på Tumblr. Tjänsten prioriterar anpassningsmöjligheter och användarvänlighet. Redan vid bytte 75 000 bloggare till Tumblr som sedan dess har plattformen fått mer än tre miljoner användare.

Tumblr är en tjänst som försöker att göra bloggande så enkelt som det bara går, men samtidigt ge dig friheten att designa det precis som du vill. Det kan liknas vid en blandning mellan en blogg och mikroblogg.

Precis som på Twitter kan du ”följa” folk på Tumblr men det finns också möjlighet att prenumerera via RSS. Att publicera innehåll på Tumblr är väldigt smidigt. Man behöver inte, som på de flesta bloggar, bry sig så mycket om taggar, kategorier och liknande utan man kan snabbt lägga upp video, ljud, text, citat, länkar och liknande. Antingen gör man det via Tumblrs webbgränsnitt eller så kan man använda t.ex deras iPhone Applikation, bookmarklet, telefontjänst, OS X Dashborad, E-post.


En fördel med Tumblr är också möjligheten att bygga helt egna themes och till och med lägga in t.ex AdSense kod och liknande. Detta gör att du till skillnad från de flesta mikrobloggar eller communites även kan tjäna några kronor ifall du får många besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar